Bref

Защо тоалетната мирише?

Смятате, че тоалетната ви мирише, но не сте сигурни защо?

Често тоалетните миришат и понякога е много трудно да разберете защо. Възможно е тоалетната да се почиства и освежава често, но все пак да има миризма, която не се маха.

Винаги има причина за миризмата в тоалетната! Нека да се запознаем с някои от по-малко очевидните причини, както и да ви дадем няколко съвета за това как да прогоните тези продължителни миризми завинаги и как тоалетната ви мирише невероятно всеки ден.

Защо тоалетната ми мирише?

Има три причини за миризмата от тоалетната, върху които ще се съсредоточим в този раздел. И трите са често срещани причини за миризми в тоалетната, но и зони, които често се пренебрегват при чистенето.

  1. Плесен и утайки от урина под приспособленията на тоалетната
  2. Водорасли в казанчето на тоалетната
  3. Изтичане на газ от канала

1. Как да се отървете от миризмата на урина

Миризмите на урина често се задържат в тоалетната, но не се забелязват напълно. В повечето случаи не мирише толкова натрапчиво. Въпреки това използването на такава тоалетна винаги предизвиква неприятно чувство. Миризмите на урина са толкова силни, тъй като могат да идват от места, които не почистваме толкова често. Дори ако тоалетната чиния е безупречно чиста и казанчето ви свети, мирисът на урина може да се усеща. Причината е, че тези миришещи утайки често се крият в по-малко забележими места – под седалката на тоалетната или под ръба на тоалетната чиния. Решението е свалянето и основното почистване на седалката. Свалянето на тоалетната седалка не би трябвало да ви затрудни. Обикновено е необходимо само да отвиете двете гайки с крила в задната част. Ако тоалетната е в добро състояние, можете да го направите с ръка.

След като сте свалили седалката, ще можете да почистите изцяло всичко. Най-важното е, че ще можете да почистите порцелановата чиния, където обикновено има панти, както и приспособленията на седалката. Това са две зони, които никога не се почистват, освен ако не свалите седалката, и може да съдържат остатъци от урина, които миришат. Използвайте четка за зъби с твърд косъм, за да стигнете до местата и процепите, и се уверете, че сте почистили всеки възможен източник на миризма. Друг добър съвет е да измиете тоалетната седалка и приспособленията под много гореща вода, като накиснете подвижните части, ако е възможно.

Жена, която чисти тоалетна.

2. Как да се отървете от водораслите в тоалетното казанче

В много казанчета се появяват водорасли с течение на времето и това не е проблем. Но ако в тоалетната не е пускана вода за продължителен период от време или не сте почиствали или дезинфекцирали казанчето от много време, може отвътре да започне да излиза миризма на мухъл. Ако мислите, че в казанчето има излишни водорасли, можете да се справите с това, като го почистите:

  1. Изпразнете казанчето, като спрете водата от кранчето, след което пуснете водата, останала в казанчето.
  2. След като казанчето е празно, нанесете стандартен препарат за тоалетни като Bref 10x Effect и почистете с четка с дълга дръжка (различна от тази за вътрешността на тоалетната чиния – най-добре не използвайте еднакви инструменти за тези две зони на тоалетната).
  3. След като сте почистили казанчето, използвайте таблетка за тоалетното казанче. То не просто ще пази водораслите далеч от вашето казанче, но и ще почисти и освежи останалата част от тоалетната.

Добър съвет: Има и друга много често срещана причина за миризмата на мухъл в банята, която често се пренебрегва и няма нищо общо с тоалетната ви. Ако пазите четки за зъби в затворена чаша или съд, на дъното на чашата обикновено се събира влага и започва да мирише с течение на времето. Мнозина оприличават тази миризма на миризма от тоалетната и често се заблуждават.

Розова четка.

3. Защо тоалетната мирише на канал?

Ако тоалетната ви мирише на канал, значи нещо не е наред. Съвременните тоалетни са проектирани да не пропускат такива миризми на канализация чрез сифон, който изолира банята от миризмите на канализационната система, и дренажна тръба (отдушник) за безопасно освобождаване на вредните газове. Ако това не свърши работа, има три вероятни причини:

  1. Ако не сте използвали тоалетната за продължителен период, водата на дъното може да се е изпарила, оставяйки пролука, през която може да нахлуе въздухът от канала. Ако случаят е такъв, решението е много лесно: просто пуснете водата в тоалетната!
  2. Ако има пролука в дренажната тръба или тръбата е задръстена, е възможно миризмата от канала да проникне в дома ви. Ако е просто задръстена, може да успеете да стигнете до горната част на тръбата и да решите сами проблема. В противен случай ви е нужна помощта на професионален водопроводчик.
  3. Накрая, миризмите от канализацията може да са в резултат на пролуки в отточните тръби зад тоалетната или на неправилно уплътнение между тези тръби и тоалетната. В такива случаи, освен ако не сте изключително сръчни, най-добре намерете професионален водопроводчик, за да реши проблема ви.

Как тоалетната винаги да мирише свежо

След като сте почистили и освежили тоалетната, се убедете, че винаги ще е такава, като следвате тези стъпки! Пуснете таблетка в казанчето и водата ще бъде синя при следващите пускания. При всяко пускане на водата не просто се почиства казанчето и тоалетната чиния, но и се предотвратява появата на водорасли и варовикови отлагания в целия механизъм.

За тези, които нямат тоалетна с лесно достъпно казанче, друго решение на проблемите, които разгледахме в този раздел, както и на по-обичайни миризми, е използването на тоалетно блокче. Закачете тоалетно блокче Bref Color Aktiv отстрани на тоалетната чиния и ще се радвате на синя вода при следващите 250 пускания на водата. При всяко пускане на водата не просто се почиства казанчето, но и се предотвратява появата на варовикови отлагания.

Bref Color Aktiv Lemon.

Тоалетната ви мирише, но не знаете защо? – Ние имаме отговорите. Най-честите причини за мистериозните миризми от тоалетната + как да се справите с тях!