Bref

Аромати, които пасват на банята ви

Банята е една от най-често използваните стаи в къщата. Никой не харесва мръсните или миришещи бани. Най-вероятно няма да искате да я използвате, като ли да си вземете успокояваща вана там. Освен редовното чистене на банята можете да използвате няколко страхотни аромата, налични в магазините, за да може това малко пространство да ухае приятно постоянно.

Защо банята ви мирише неприятно?

Най-честата причина за лоша миризма в банята е запушената тоалетна. Запушената тоалетна е кошмар за всички и проблем, който трябва да се поправи незабавно. Друга причина за неприятно миришещата баня са бактериите. Могат да се промъкнат през канализационната система и да се размножат по тоалетната ви чиния. Това се случва предимно през летния сезон, когато размножаването на тези бактерии се ускорява заради влажността. Можете да намерите биофилм по вашата вана поради същите причини. Затова е много важно първо да елиминирате лошата миризма, която се е натрупала в банята, преди да въведете допълнителен аромат.

Лоша миризма в банята.

Убийци на лошата миризма

Всеки е имал проблем с миришеща баня в някакъв момент от живота си; няма проблем, не е задължително баните да миришат прекрасно през цялото време. Понякога използването на почистващи продукти за баня не е достатъчно за премахването на лошата миризма. Може да маскират миризмата за кратко, но няма да е дълготрайно. Ето затова трябва да потърсите още начини за премахване на лошата миризма. Има няколко опции, налични на пазара.

Вентилация

Когато правите ремонт или проектирате баня, едно от най-важните неща, които ще ви посъветва дизайнера, е да осигурите подходяща вентилация в банята. Липсата на циркулация на въздуха в банята, особено в малка баня, може да се окаже голям проблем. Освен няколко други последствия липсата на вентилация може да накара тоалетната да мирише много неприятно. Повечето прозорци могат да разрешат проблема, но това решение не винаги е приложимо. Затова е по-добре да монтирате вентилатор в банята. Освен това можете да се снабдите с освежител за въздуха, който се включва в захранването – не заема много място и не е скъп, което го прави идеалната алтернатива на скъпите вентилационни системи.

Други съвети за елиминиране на лошата миризма

Ето няколко начина, по които първо да премахнете лошия мирис от банята, преди да добавите нови ароматизатори:

  • Трябва редовно да почиствате банята си. Въпреки че ароматизиращите продукти прикриват миризмата за определено време, тя ще се върне, ако не чистите банята си правилно.
  • Трябва редовно да проверявате тръбите. Те са източникът на проблема в повечето случаи.
  • Перете кърпите си и ги оставяйте да изсъхнат напълно, тъй като влажните кърпи ще накарат банята ви да мирише странно.
  • Намерете завеса за баня, която може да се пере, за да можете често да я пускате в пералнята. Също така вземете си още една завеса, с която да я сменяте.
  • Можете да си вземете ароматизиран сапун за ръце или течен сапун с приятна, свежа миризма.
  • Използвайте тоалетни блокчета, тъй като предоставят постоянна свежест и приятен аромат. С тях тоалетната чиния ще е винаги чиста и поддържана. Използвайте Bref Power Aktiv Chlorine за чиста и свежа тоалетна.

Защо се нуждаете от приятен аромат в банята?

Всички понякога се нуждаем от успокояваща баня, но никой няма да се чувства приятно в миришеща баня. За да създадете успокояваща атмосфера, която да ви отпусне, трябва да накарате банята си да мирише като при невероятна спа процедура. Намирането на правилния аромат за вашата баня е много важно за вашето психическо удовлетворение и щастие. Освен това никога не знаете кога ще трябва да приготвите успокояваща вана за вашите гости; със сигурност ще ви стане приятно, когато похвалят невероятния ви избор на аромат.

Аромати и дизайни

Декорирането на банята не включва само избора на подходяща боя за стена или закачането на декоративни елементи, но и избора на подходящ аромат за банята. Това трябва да е аромат, който пасва на дизайна на банята и е чудесно допълнение към атмосферата. Добра идея е да съчетаете ароматите в банята с преобладаващия цвят в помещението. Например, ако имате кафява баня в традиционен стил с боядисан плот в цвят тъмно дърво, трябва да изберете по-силни аромати. Канелата би била добър избор.

Осен това, ако предпочетете пастелни цветове за банята, като например бледорозово или лилаво, може да изберете цветисти аромати. Чудесен избор са люлякът и лавандулата. Много хора може да предпочетат розата като подходящ аромат за баня например. Използвайте Bref Power Active и усетете освежаващия аромат на природата. Ако имате баня в топъл нюанс с оттенъци на оранжевото и златното, определено изберете цитрусов аромат за перфектно настроение в банята.

Ароматни пръчки.

Ароматни свещи

Друг лесен начин за елиминиране на неприятните миризми в банята е като си вземете ароматни свещи. Някои свещи могат да направят чудеса с миришещата баня. Те не просто миришат страхотно, но и действат успокояващо, докато си вземате вана. Ако харесвате ароматните свещи и планирате да си запалите няколко в банята, трябва да не забравяте да ги угасите, преди да излезете от банята, за да се избегне риска от пожар.

Ароматни свещи.

Етерични масла

Етеричното масло е чудесен начин да ароматизирате банята си. Можете да ги използвате в дифузер или да си направите сами почистващи продукти от етерични масла. Следвайте споменатите по-горе съвети и банята ви ще мирише приятно. Красивата баня определено не е перфектна, ако няма перфектната миризма.