Bref

Експресно почистване: почистване на тоалетна за заети хора

Понякога животът е прекалено забързан, за да отделяте много време на почистването на тоалетната. Въпреки това не трябва да пренебрегвате това домакинско задължение. За притиснатите от времето хора съставихме списък с основните задачи, за да им помогнем да почистят тоалетната с малко усилия.

  1. Превенция: Не позволявайте тоалетната ви да стане мръсна
  2. Поддръжка: Използвайте таблетки и блокчета, за да поддържате тоалетната си постоянно свежа и благоуханна
  3. Фокусиране: От къде да започнете за максимален ефект
  4. Ефективност: Изборът на правилния почистващ препарат за тоалетна
  5. Планиране: Намиране на правилния момент

1. Превенция: Не позволявайте тоалетната ви да стане мръсна

Никой не иска да има миришеща тоалетна, но не всички имаме времето или желанието да отделим много време, за да поддържаме тоалетната си чиния чиста и изрядна. Нашият най-важен съвет е прост: не позволявайте тоалетната ви да стане мръсна. Ето как да го направите:

Почистване след всяко пускане на водата. За да не мирише тоалетната ви, за да избегнете натрупването на варовикови отлагания и за чиста тоалетна чиния, не забравяйте да оставяте тоалетната в идеално състояние след всяко посещение. Това означава не просто да почиствате с четка само когато смятате, че има нужда, а всеки път. Отделете 20 секунди, за да минете отстрани тоалетната чиния с четката и малко почистващ препарат, почистете дъното на чинията в частта под и над водата, след което изтъркайте горната част под ръба. Може да ви отнеме известно време да си създадете този навик, но се замислете за това колко време ще спестите. Ако заучите това упражнение, може никога повече да не ви се наложи да чистите тоалетната си!

Пазете гъба наблизо! Сложете гъба или кърпа за почистване до тоалетната и почиствайте непосредствено след всеки инцидент. Веднъж около седалката на чинията с кърпа и почистващ спрей за баня и ще се отървете от петната от урина и миризмите дори преди да се появят.

Гъба в ръка.

2. Поддръжка: Използвайте таблетки и блокчета, за да предотвратите неприятните миризми в тоалетната

Миришещата тоалетна е също толкова сериозен проблем, колкото телесната миризма: когато забележите, че има миризма, вече е твърде късно. Решението е да предотвратите появата на тази миризма. Най-добрият начин да се справите с този проблем е и най-ефективният. Просто използвайте тоалетни блокчета и таблетки и можете да ограничите натрупването на варовикови отлагания, както и бактериите и миризмите, които ги придружават. Котленият камък е благодатна почва за размножаването на бактерии, така че не забравяйте да пускате водата, за да се борите с образуването на тези отлагания в твърдата вода.

Кубчета за тоалетното казанче
Добрата таблетка за тоалетна се поставя в казанчето (резервоара за вода) и освобождава почистващи агенти при всяко пускане на водата. Това не просто поддържа казанчето чисто и без миришещи водорасли, но и гарантира, че малките дупки в горната част на тоалетната чиния също са почистени. Много микроби могат да се скрият под ръба на чинията, където можем да ги изчистим много трудно.

Тоалетни блокчета
Тоалетното блокче се закача отстрани на тоалетната чиния и изпуска почистващи вещества, освобождавайки приятни аромати при пускане на водата, като по този начин поддържа водата в тоалетната чиста и свежа.

Тези два продукта се поставят за секунди и вършат отлична работа в поддържането на чиста и ароматна тоалетна без много усилия. Те са задължителен елемент за хората, притиснати от времето.

Ароматизатор Bref Power Activ.

3. Фокусиране на усилията: Откъде да започнете за максимална ефективност

Представата ви за чистене на тоалетна включва ли търкане с четка за тоалетна с ръка до лакътя в чинията? Може би не е точно така. В действителност миризмите и микробите, които се опитвате да премахнете, често се крият по-високо.

Урок 1: първо почистете под ръба
Ако се притеснявате, че тоалетната ви може да мирише, първата задача е почистването под ръба. Въпреки че много хора си мислят, че петната и мръсотиите в чинията са виновни за мириса на тоалетната, най-миришещите микроби често се крият под ръба. Ако бързате, започнете от горе. Пъхнете четката под ръба на чинията и минете по цялата дължина на ръба. Повторете няколко пъти, след което пуснете водата.

Урок 2: горната част на чинията
Друго убежище за петна и миризми, особено за миризми от урина, е горната част на чинията. Така че опитайте да устоите на вътрешното си желание да пъхнете четката надълбоко и вместо това извадете кърпата или гъбата и забършете обстойно тази зона. Не забравяйте да минете през всички неподвижни приспособления на седалката, както и отзад.

Урок 3: седалката
Не пренебрегвайте почистването на тоалетната седалка. Това е зона, където се събират неприятни миризми, особено от урина. Купете си стандартен почистващ спрей за баня и кърпа и я забършете. Не забравяйте за пантите и неподвижните приспособления – обикновено в тях се събират най-много лоши миризми.

Урок 4: сифонът
Сега вече можете да запретнете ръкави и да стигнете до дъното на тоалетната чиния. Имайте предвид, че тези кафяви петна не се чистят лесно и може да е необходимо да ги оставите за ден, когато можете да отделите достатъчно време, за да ги изчистите до блясък.

Жена, която чисти тоалетна.

4. Ефективност: Изборът на правилния почистващ препарат за тоалетна

На ваше разположение са безброй почистващи препарати за тоалетна – от домашно направени природни средства за почистване до белина. За хората, които искат бързо да почистят, отговорът е добър почистващ препарат за тоалетна. Ето защо:

Природни средства за почистване: Очевидно сте твърде заети, за да започнете да правите свои собствени препарати. Препарати, които може и да не премахнат упоритите петна и миризми – забравете за това.

Много мощни препарати за тоалетна: Понякога препаратът за тоалетна за редовните почиствания трябва да има малко по-мощен ефект: ако тоалетната ви е станала много мръсна или просто искате да я почистите много добре. Гамата Bref 10xEffect е идеална за тези случаи, тъй като премахва варовиковите отлагания и мръсотията над и под нивото на водата и връща блестящата белота на тоалетната чиния.

Дете, което прави експеримент.

5. Планиране: намиране на правилния момент

Има ли такова нещо като правилен момент за почистване на тоалетната? Естествено, че има! Трябва просто да развинтите въображението си. Опитайте да намерите удобно време „за убиване“ и да го запълните с насладата от добре свършената „мръсна“ работа. Може да е преди да отидете на работа, преди да излезете в петък вечер или може би докато чакате вечерята да стане готова.

Вършете няколко неща наведнъж за по-голямото оползотворяване на времето: Чистенето на тоалетната не ангажира особено мозъка. Докато ръцете ви са заети, можете да занимаете ума си с нещо друго. Може да слушате предаване по радиото? Или да започнете да учите нов език? Или да проведете разговор по телефона, който сте отлагали? Превърнете чистенето на тоалетната от досадна работа във възможност да се самоусъвършенствате.

Часовник.

Бързате ли? Намалете времето за почистване на тоалетната. Прости идеи, с които чистенето ще е по-бързо и по-ефективно.