Bref

6 съвета, които ще ви помогнат за предотвратяване и справяне с блокирана тоалетна

Запушената тоалетна е проблем, с който не искате да се срещнете. Неприятно е, създава бъркотия и може да причини много щети. Докато запушването на тоалетната е рядкост, е най-добре да направите всичко възможно да намалите вероятността това да се случи.

За щастие има много превантивни мерки, които може да предприемете, за да сте сигурни, че ще запазите Вашата тоалетна без варовик и без блокиране. Създадохме списък с топ 6 стъпки, които трябва да направите, за да предотвратите тези проблеми, както и съвети за това какво да направите, ако се появят.

1. Внимавайте какво слагате вътре

Повечето запушвания се появяват, защото нещо е попаднало в тоалетната, което не би трябвало да е там. Затова най-добрия начин да избегнете такъв проблем, е просто да бъдете внимателни и да се уверите, че всички във вашето домакинство са наясно, че тоалетната не е кошче за боклук: не може да хвърляш всичко там!

Гостите също трябва да са наясно с опасността от запушване на това място, където може да стане малко неудобно. Трудно е да им кажете как да използват тоалетната, а ако се случи злополука, на тях ще им е твърде некомфортно  да признаят, че са изпуснали нещо неподходящо там.

За да избегнете объркване и неудобство, защо да не закачите табела? Просто, за да напомни  на тях и на останалата част от вашето домакинство, че предмети като салфетки, памучни тампони, мокри кърпички и зъбни конци могат да причинят блокиране, и вместо това  да се поставят в кошчето.

И накрая, ако рутинно имате проблеми, може също така да обмислите промяна на типа тоалетна хартия. Дебелите двупластови хартии, които се стремят да бъдат по-удобни, понякога могат да причинят запушване, ако се изхвърлят твърде много при едно пускане на водата.

Тоалетната хартия.

2. Редовно почистване

Редовното почистване и поддръжка на вашата тоалетна също е фактор за това да не се блокира. За да се гарантира, че тоалетната се промива напълно (и следователно е по-малко вероятно да блокира), почистете под ръба на тоалетната чиния.  Малките дупки, от които водата излиза и се влива в тоалетната чиния, могат да бъдат блокирани с течение на времето.

От време на време също така е добра идея да почистите вътре в самата тоалетна, ако е лесно достъпно.  Натрупванията в тоалетната може да причинят запушвания, ако се натрупата водораслови образования, които да пречат на водата да преминава или тоалетният механизъм да засяда. Проблемите със запушването на тоалетите могат да започнат ако натрупването на водорасли стигне до точката, в която предотвратява свободния поток на водата или ако механизмът започне да се запушва. Използването на таблетка в резервоара, помага да се предотврати натрупването на водорасли, но освен това е добра идея да изпразните резервоара си за тоалетна и да му дайте добра грижа веднъж годишно или така.

Регулярно почистване на тоалетната.

3. Запазете вашата тоалетна чиста и без микроби

Варовикът е основната причина за неприятните кафяви петна във Вашата тоалетна чиния и може да допринесе за запушването и, като ограничи свободния поток на попадналите елементи вътре, да премине до уловителя на водата (каналната тръба).

Цялата вода, но особено така наречената "твърда вода" съдържа минерали (като калций, вар, магнезий и желязо), които са склонни да се залепват и настанят по стените на тръби и тоалетни чинии. Котелният камък  се образува, когато водата се изпарява и оставя тези минерали зад себе си. Получава се натрупване, което след това привлича мръсотия и бактерии, които също се  натрупват, слой по слой.

Не само, че варовика е неприятен и нехигиеничен, но той е и причината за стесняването на тръбите и по този начин - за потенциално запушване. Степента, до която това вероятно ще ви бъде проблем, зависи от това до колко трудно водата достига до вашето местоживеене. Дори и в райони със сравнително меки води котления камък  трябва да се отстранява. В зоните с твърда вода това е от съществено значение.

Предотвратяването на натрупването на котлен камък може да бъде осигурено чрез постоянното използване на тоалетни блокчета, както и блокчета за казанче. Те не само помагат за борба с натрупванията, но и  са много лесни за инсталиране и поддръжка. Блокчетата в казанчето  са особено ефективни, тъй като се борят срещу натрупването на варовик вътре в него, в малките отвори за преминаване на водата под ръба на тоалетната чиния, както и в основната част на тоалетната.

Ако натрупванията вече са преминали през упоменатите отвори и искате да знаете как да се отървете от варовика в тоалетната, тогава трябва да изпозлвате Bref 10x Effects Power Gel. Този почистващ препарат за тоалетни на киселинна основа, ще разгради петната и с малко усилия ще премахне всички тях, най-вече твърдия варовик.

Без варовик.

4. Винаги пускайте водата правилно

Системата за пускане на вода в тоалетната работи на принципа, че голямо количество вода се освобождава наведнъж и следователно отмива материала (предмета) в тоалетната чиния, избутвайки го безопасно през уловителя / водния канал на дъното/. Ако количеството вода е недостатъчно, тогава силата на струята също може да не е, за да се завърши процеса. Тогава е вероятно попадналия елемент да се заклещи вътре.

Проблемите на околната среда доведоха до все по-строги санкции за потреблението на водата в тоалетната, при двойните системи на пускане на водата, както и в много домакинства, които пускат тухли в резервоарите за вода. Тези мерки обикновено са успешни, но е добре да сте наясно, че ако се сблъскате със запушване след инсталирането на устройство за пестене на вода, то това може да е причината.

Пускане на водата.

5. Ранна намеса

Ако нещо попадне във вашата тоалетна, не се смущавайте, а се втурнете след него! Може да звучи ужасно, но за няколко минути това неудобство може да ви спести много неприятности. Веднъж след като четката за коса или пастата за зъби са засмукани от другата страна на тоалетния канал, ще трябват много услия да се измъкнат обратно.

Винаги дръжте буталото до тоалетната.
Добре е да държите буталото във Вашата тоалетна по всяко време. Използвайте го веднага щом се усъмните, че тоалетната е запушена, или когато знаете, че нещо неправилно е паднало там. Няколко бързи движения с него вероятно ще разрешат всички проблеми и отново ще има свободно оттичане.

Не пускайте водата в тоалетната, когато имате проблем!
Толкова е изкушаващо да опитате отново да пуснете водата в тоалетната, но вместо да изчезне, предмета, заедно с водата започват да се издигат към вас. Но това е най-лошия изход на тази ситуация. Трябва поне да изчакате докато нивото на водата да спадне, преди да пуснете водата отново. Най-добре е директно да използвате буталото и да се опитате да отстраните проблема.

Вземете буталото.

6. Кога да потърсите професионална помощ

Ако тръбата не изпълнява функциите си и тоалетната ви продължава да бъде постоянно запушена, тогава вероятно е време да се обадите на професионалист и колкото по-рано го направите, толкова по-добре. Блокираната тоалетна не само е нехигиенична, но и е потенциален риск от наводнение за вас и вашите съседи.

Опасностите от блокирана тоалетна:
Ако една тоалетна прелива, тя може да разруши подовите настилки, да изтече в останалата част на дома ви, дори през пода може да достигне до други стаи или апартаменти. Отговорността става значима в най-лошите сценарий.

По-често се случва блокираната тоалетна просто да създаде неудобство и разходи, за да бъде почистена.

Навременната намеса на специалист може да ви спести много проблеми.

Не се правете на водопроводчик! Поискайте помощ!

Запушена тоалетна?
Избегнете неприятностите и повредата ...
Знайте как да се справите бързо и безопасно