Bref

Как да почистите много мръсна тоалетна

Тоалетната ви, както и останалата част от дома ви, се нуждае от пролетно почистване! От време на време трябва да прилагате дълбоко почистване на тоалетната си, за да спрете образуването на плесен, появата на микроби и петна и да почистите части от тоалетната, до които не достигате при ежеседмичното почистване. Ако тоалетната е прекалено мръсна и пренебрегвана от дълго време, ще трябва да я почистите основно, за да придобие добър вид.

Основното почистване на тоалетната включва цялостно почистване на всички петна, сваляне на седалката на тоалетната и остъргване на цялата плесен и варовиковите отлагания – отделете си поне 2 часа, понеже ще отнеме време...

Как да почистите мръсна седалка на тоалетна

За да почистите основно тоалетната си, трябва първо да свалите седалката от чинията: протегнете се под чинията и отвийте гайките с крила, които държат седалката. След като напълно сте отвили гайките, трябва да можете да повдигнете седалката, за да я почистите цялостно. След като сте свалили седалката, ще имате пълен достъп до цялата тоалетна чиния и ще можете да я почистите до блясък отвътре и отвън. Започнете отгоре и се уверете, че всички петна и мръсотии са отстранени с абразивна гъба.

Как да почистите мръсна тоалетна чиния

След това се съсредоточете върху почистването под ръба на тоалетната чиния. На това място се крият много микроби и то обикновено съдържа много варовикови отлагания. За да се справите с тях ефективно, ви препоръчваме да използвате Bref 10x Effect. Този препарат за премахване на варовикови отлагания се справя с котления камък и ефективно премахва петната от урина. Нанесете течността под ръба и оставете да престои колкото е необходимо, след което почистете добре. Bref 10x Effect започва да действа още при самото нанасяне, но при по-упорити петна този мощен почистващ агент трябва да се остави да престои за по-дълъг период: между половин час и цяла нощ.

Почистване на тоалетната.

Как да почистите петната от тоалетната чиния

Ако тоалетната не се почиства за продължителен период, може да започнат да се появяват кафяви петна на дъното на чинията, над и под линията на водата. Тези петна представляват калциеви отлагания, които се образуват по-бързо в области с тежка вода. Могат да станат много неприятна гледка и потенциално нехигиенични, ако не се вземат мерки в продължение на дълъг период от време. Най-добрият начин да избегнете образуването на такива петна е да почиствате редовно тоалетната си! Дори да имате неподдържана тоалетна с кафяви петна на дъното, нищо не е изгубено. С Bref 10x Effect Limescale и усилено търкане можете да върнете блясъка на тоалетната си. В зависимост от естеството на петната можете също така да изпробвате другите продукти от серия 10x Effect: Bref Hygiene премахва много упорити мръсотии, като например варовикови отлагания, ръжда, остатъци от сапун, смазка и бактерии и плесен. Bref Hygiene предлага мощното решение.

Bref 10xEffects.

Как да почистите мръсна тоалетна под линията на водата

При занемарените за дълъг период тоалетни можете да забележите натрупани кафяви петна под частта с водата. За да се справите с тях, повторете процеса за премахване на варовикови отлагания, описан по-горе, като използвате продукти от серия Bref 10xEffects. В повечето случаи това действие ще премахне мръсотията и ще почисти тоалетната ви чиния. Ако дори след няколко опита все още има отлагания, които не се махат, можете да опитате с бял оцет. Ако използвате оцет, трябва да източите водата от тоалетната чиния ръчно – като буквално загребвате вода от дъното на тоалетната, докато чинията се изпразни. След това налейте бял оцет в тоалетната така, че зоните с петна да се покрият. След това оставете оцета да престои за няколко часа и да повлияе на засегнатите зони, преди да почистите тоалетната.

Как да почистите мръсно тоалетно казанче

За истинския перфекционист на тема чистота чистенето на резервоара/казанчето на тоалетната също е добра идея. Казанчето съдържа много подвижни части и вода, която престоява дълги периоди неподвижно. Също така много рядко се почиства. Всичко това означава, че вътре се образуват варовикови отлагания и водорасли. Тъй като тази част от тоалетната няма общо с мръсната вода, не се замърсява толкова много. Въпреки това, ако казанчето не се почиства твърде дълго време, отлаганията, които се образуват, може да доведат до неизправности в механизма. За да почистите казанчето, просто повдигнете капака, нанесете малко Bref 10x effect и почистете с нова четка (не тази, която използвате за тоалетната чиния!). За казанчета, които са скрити зад стенни панели, работата е по-сложна, но все пак не е непостижимо да пъхнете четка в казанчето и да го почистите набързо.

За чиста и спретната тоалетна чиния

След като сте изпълнили всички гореспоменати стъпки, поставете обратно частите на тоалетната си, отстъпете назад и се насладете на работата си. След това се уверете, че никога повече няма да стане толкова мръсна!  Редовното седмично почистване ви гарантира, че няма да се натрупват упорити петна в тоалетната чиния и че няма да се налага да чистите основно тоалетната. Винаги закачайте тоалетно блокче като Bref Blue Aktiv за продължителна хигиена и чистота. Освен това редовното почистване на урината трябва да предотврати образуването на отлагания и миризми около горната част на тоалетната чиния и седалката. Научете се на добри навици и почиствайте, когато тоалетната се замърси. По този начин необходимостта от по-сериозно почистване като това трябва да намалее.

Тоалетно блокче Bref Color Aktiv.

Вашата тоалетна също се нуждае от пролетно почистване! Съвети за основно почистване на тоалетната.