Bref

Как да почистите тоалетната си

Трудно ли ви да намирате време и желание да почиствате тоалетната си всяка седмица? Искате ли да разберете как тоалетната винаги да е чиста с минимално усилие? Искате ли да сте сигурни, че почиствате по правилния начин и с правилните инструменти?

Тогава това бързо ръководство за лесно почистване на тоалетната е точно за вас.

Колко често трябва да почиствам тоалетната?

Чистенето на тоалетната може да се превърне в огромно бреме, задача, която не понасяме или се караме кой да свърши. Въпреки това с лесни, редовни практики и правилните инструменти, почистването на тоалетната е лесна задача. Като всеобщо правило веднъж седмично е минимумът, който се препоръчва за основно почистване. Всъщност, за да не мислите излишно за това, трябва да вградите чистенето в ежеседмичната си програма.

С ежеседмичното почистване тоалетната ви никога няма да е мръсна или да мирише толкова, че да не искате да я погледнете! Ако оставите петна за по-дълго, има голяма вероятност те да останат и да започнат да миришат. Освен това на всеки два месеца трябва да прилагате дълбоко почистване. Това включва почистване на цялата чиния от външната страна и на резервоара за вода.

Защо тоалетната ми трябва да е чиста?

Хигиената и естетиката са важни причини, но може би основната причина за мнозина е миризмата. Тоалетните започват да миришат, ако не се почистват редовно. Това важи най-вече за седалката на тоалетната. Седалките на тоалетните могат да бъдат най-мръсните части на вашите тоалетни. Направени са от материали, за които е по-вероятно да задържат бактерии, а с пантите и по-малките движещи се части могат лесно да скрият утайки, които започват да миришат, ако не се почистват редовно. Не забравяйте да почистите добре всяка част от седалката на тоалетната: избършете всяко петно и почистете пантите с малка четка, за да се уверите, че не са събрали мръсотия.

Тоалетните чинии са направени почти изцяло от порцелан, отличен материал за добра хигиена. Повърхността й няма пори, по нея не залепват неща и издържа на износване (не пропуска нищо освен при дълбока пукнатина на гланца). Противно на очакванията това е зоната, която се нуждае от по-малко внимание. Не позволявайте да се натрупа мръсотия, като използвате тоалетни блокчета и почиствате редовно.

Почистване на тоалетната.

Какви инструменти са ми необходими за почистване на тоалетната?

Четка: Четката за тоалетна е от съществено значение. Заслужава си да си вземете четка с вертикално удължение за почистване на ръба на тоалетната. Без това допълнение на четката има голяма вероятност това гнездо от микроби никога да не изчисти.

Кърпа или гъба: Необходими са ви и кърпа или гъба, за да можете да почистите горната част на чинията и седалката. Тези зони трябва да се почистват отделно от вътрешната част на чинията и с отделни инструменти, както и с препарат за тоалетната седалка (обикновено под формата на крем).

Малка четка: В допълнение към основната четка за тоалетна е препоръчително използването и на по-малка четка за почистване на горната част на тоалетната, както и за пантите и по-трудно достъпните части. Ако не можете да намерите специална четка за тази задача, четката за зъби е много полезен инструмент, който ще ви помогне. Ако имате две стари четки за зъби, можете да използвате едната за почистване на ръба на тоалетната чиния, а другата за почистване на седалката.

Стъргало или пемза: Допълнителен инструмент за истинския професионалист. Използвайте го, за да изстържете упорити петна, особено под ръба на тоалетната чиния. Избягвайте използването на прекалено абразивни материали.

Инструменти за почистване на тоалетната.

Какви са предимствата и недостатъците на различните видове препарати за почистване на тоалетни?

Самодейно направени препарати за почистване на тоалетни: Домашните препарати за почистване на тоалетни могат да са ефективни и евтини, но са подходящи единствено за онези, които имат време и търпение, за да се уверят, че количествата и смесите са правилните.

Препарати за почистване на тоалетни, образуващи пяна: Препаратите за почистване на тоалетни, образуващи пяна, са ефективни, но изискват време и са подходящи само за дълбоко почистване, а не са ежедневна употреба.

Препарати за почистване на тоалетни под формата на течност или гелове: Идеални за ежедневна и редовна употреба. Ако си купите добър препарат за тоалетна и го използвате редовно, това ще е достатъчно. За ежедневна употреба препоръчваме Bref Fragrances, с който тоалетната ви ще блести от чистота, няма да има варовикови отлагания и ще оставя приятен аромат.

Bref Hygiene Gel Lemon.

Как да почиствам тоалетната си?

Подобно на много домакински работи, се препоръчва подход отгоре-надолу. Първо, почистете седалката на тоалетната, след което продължете надолу. Това не само гарантира, че всякаква останала мръсотия ще бъде почистена, но и отразява приоритета на нуждите от чистотата на вашата тоалетна. Седалката на тоалетната е мястото, където е възможно да се събират много микроби и миризми. Особено петна и миризми от урина, които не полепват надолу по чинията. Почистването под ръба на чинията е друга важна задача и засяга зона, по която обикновено се натрупва мръсотия и нечистотии, въпреки че привидно е защитена от голяма част от водата, която пази останалата част от чинията чиста. Нанесете течен препарат за почистване на тоалетна по цялата дължина на ръба и избършете обстойно с четка за тоалетна. Дъното на чинията и сифонът са последната част от почистването. Просто изсипете почистваща течност в чинията и изтъркайте всички зони, до които може да достигне четката.

Накрая, не пренебрегвайте скритите зони на тоалетната, включително около задната част на чинията и под казанчето за вода. Не забравяйте да почиствате всички тръби и приспособления от време на време. Понякога частите, които не можете да видите, стават най-мръсни, ако ги пренебрегвате по време на ежеседмичното почистване.

Нуждаете ли се от съвети за това как да почистите тоалетната си? Отговорите са в нашето подробно ръководство. Научете най-правилния начин за почистване и станете по-бързи и ефективни!