Bref

Как да се възползвате максимално от малката баня?

Всички искаме перфектна баня, която не просто побира всичките ни тоалетни принадлежности, но и не изглежда претрупана или разхвърляна. Ако имате малка баня, е все по-трудно да поберете всичко в нея. Всяко решение, свързано с дизайна, цвета или декорирането, което вземате за миниатюрната си баня, трябва да е добре обмислено. Добра идея е да добавите елементи в банята си, които да създадат илюзия за повече място; тези хитри идеи за дизайн могат много да ви помогнат да оползотворите по най-добрия начин пространството, с което разполагате!

Промени в дизайна за малка баня

В онлайн пространството има много дизайнерски вдъхновения за малка баня. Ако планирате да не харчите много средства за този ремонт, може би е добра идея да се придържате към първоначалния дизайн, но да добавите акценти, които да го допълнят. В ъгъла може да има ниша, която не знаете как да използвате. Вместо да похарчите много пари за премахването на тази архитектурна особеност в банята, можете да използвате въображението си, за да измислите начини, по които да акцентирате красотата на ъгъла.

Малка баня.

Кръгли форми

Ако имате малка баня във формата на квадрат, трябва да изберете кръгла масичка или мивка вместо квадратна. Острите ръбове на квадратната форма ще придадат на мястото по-претрупан вид. Освен това противопоставянето на различните форми, квадрати и фигури, ще направи банята ви по-приятна визуално.

Кръгли форми.

Огледала на стената

Всеки интериорен дизайнер познава магията на огледалата. Огледалата са идеални за малки пространства, тъй като ги карат да изглеждат по-просторни. Ако искате малката ви тоалетна да изглежда по-голяма, можете да уголемите размера на огледалото; може дори да е с размера на стената зад тоалетката. Това е невероятен, но и практичен дизайн, подходящ за двойки, които се карат за това кой да се приготвя пред огледалото всяка сутрин. Ако нямате възможност да се сдобиете с огледало по цялата дължина на стената, но все пак се нуждаете от огледало, може да се спрете на овално. Овалните огледала карат таваните да изглеждат по-високи и също така са модерни.

Огледало на стената.

Монтиране на кранче

Можете да изберете кранче или мивка на стената вместо голяма мивка, която заема цялото място в малката ви баня. Този избор ще освободи много място; дори можете да използвате пространството отдолу за рафтове за съхранение на допълнителни неща. В магазините има много дизайни в различни форми, за да отговорят на всеки размер баня.

Кранче на стената.

Използвайте вратата

Всяко пространство е банята трябва да се оползотвори максимално – вратата също не трябва да се подценява. Можете да сложите рафтове над вратата, където да съхранявате по-непотребните си неща. Ефективно решение би било закачалката за кърпа да се монтира на вратата вместо на стената.

Стъклени буркани за козметични продукти

Сигурно сте си купили нови козметични продукти, които използвате всеки ден, но не разполагате с пространство в банята, където да ги сложите. Стъклените буркани са идеално решение за такива случаи. Тези леки декоративни елементи могат да се поставят до мивката или на рафт, който възнамерявате да поставите в банята. Най-важното е, че тези буркани ще намалят бъркотията в това малко пространство и ще го накарат да изглежда подредено.

Осветление на тавана

Може да искате да се гримирате в банята, но липсата на осветление в малката стая да ви обезкуражава. Трябва да инвестирате в добро осветление на тавана в банята. В магазина се предлагат много опции за осветление за тавани, които ви позволяват да настроите осветлението според настроението си. Ще можете да се гримирате на по-добро осветление и да си вземате душ под успокояващата жълта светлина.

Осветление в баня.

Стъклена врата или завеси

Въпреки че стъклените врати на душа карат стаята да изглежда по-голяма, е необходимо повече пространство за затварянето и отварянето им. Затова може би по-добра опция са приятните завеси или плъзгащите се стъклени врати. Не забравяйте да използвате почистващите продукти, с които редовно да почиствате вратите, за чист и блестящ вид.

Правилният цвят

Цветът боя, който изберете да използвате в малка стая, влияе много върху това колко голяма изглежда. Ако имате малка баня, трябва да изберете по-светли или по-неутрални цветове. Те ще накарат стаята да изглежда по-голяма и ще озарят малкото тъмно пространство. Можете да изберете големи шарки на стената, като например дизайн с големи ивици в светли тонове, който да уголеми визуално стаята. Това не значи, че няма да има нищо цветно в банята. Можете да добавите малко цвят с помощта на декоративни елементи и принадлежности за всекидневна употреба, като например кърпи или рамки за огледала.

Цветна баня.

Избор на подходящи плочки

Една от хитрините при избора на плочки за банята е да изберете един и същ дизайн за стените и пода. Дори можете да вземете едни и същи плочки за ваната и за стената. И двете техники ще накарат банята да изглежда като един огромен мраморен дворец.

Подвижни елементи

Нямате достатъчно място, за да монтирате неща по стената или да съхранявате всичко необходимо на рафтовете. В магазините можете да намерите много подвижни обекти за дома, които да използвате в банята. Масата с отворена основа или може би колелца е много добро попълнение. Малките бани може да изглеждат като малки и ограничени пространства на пръв поглед, но с подходящия дизайн и декоративни елементи могат да изглеждат страхотно.