Bref

Красиви тоалетни, минало, настояще, бъдеще.

Докато тоалетната, под формата, която познаваме и обичаме днес, е съвсем скорошно изобретение, то обществените и частни тоалетни са се появили преди доста време, в зората на цивилизацията. Технологията се е променила много, но отдадеността на човек да направи тази зона красиво и спокойно място, е постоянна.

Тоалетните стилове на миналото са уникални източници на вдъхновение за днешната им преработка. Елате с нас на пътешествие във времето и открийте следващия вид ....

Hic manebimus optime! Тук ще бъде най-добрия!

"Ежедневните отблясъци са били много важна част от древната гражданска култура и особено за римляните - те положили много грижи в дизайна на своите обществени бани и тоалетни - социални и обществени места, където гражданите говорили за политика и бизнес".

Идеята за обществените тоалетни, може да не е най-приятната, но грижата и стила на римляняте към техните бани и тоалетни, е нещо,  от което все още може да се възхитим и вдъхновим. По-специално красивите мозайки на римския свят могат да бъдат възпроизведени и да дадат силен ефект върху съвременния стил.

Mosaic feature.

Красиви котловинни съдове

С упадъкът и падането на Римската империя,  в продължение на столетия това е дало негативен ефект върху  развитието  в стила на  тоалетните. Комплексните канализационни системи и системи за водоснабдяване на древния свят били пренебрегвани и следващата технология, която се появила след  познатия начин - дупка в земята, била непретенциозня котловинен съд.
Съхранявани под легла или шкафове, от векове хората използвали  това просто устройство и изхвърляли отпадъците през прозореца. Единственото хубаво нещо за процеса били самите съдове, които понякога били доста богато украсени.

Античният съд, все още служи за фантастично украшение в модерната баня. Използва се и като аварийното решение,  в случай че модерните водопроводни тръби се развалят.

Регулярно почистване.

Викториански тоалетни. Когато Великобритания управлявала водите.

"О, как викторианците обичат тоалетните си!" За британците те са били емблема на индустриалната мощ и напредък, а Лондон  е водил посоката към обществените санитарни условия с първите обществени тоалетни през 1851 г., и канализационната система, която все още се смята за едно от чудесата. Гордостта от  канализацията се отразило в декорирането на тоалетните и всеки достоен дом бил благословен с изтънчено боядисани купи и декоративни казанчета!

Викторианският стил  все още е смятан като признак на благоустройството, като е направил голямо завръщане през последните години. Това прави лесно възпроизвеждането на тоалетни мебели и създаването на автентичен стил от 19-ти век, но предупреждаваме - той не е евтин.

Викториански стил.

Новото изкуство

Следващото развитие на тоалетния дизайн се е случило за всички и е от по-обществен характер. Париж всъщност е бил център на цветния стил Арт Nouveau, чрез който много обществени сгради се превърнали  в невероятни  красоти, включително обществените тоалетни. Женската тоалетна La Madeleine е може би най-известният пример. Париж все още е пълен с богато украсени писоари.

Този характерен флорален стил не се  възпроизвежда често днес, а намирането на такива аксесоари не е лесно. Затова Art Nouveau е най-често срещан под формата на тапети. При намиране на добър доставчик ще можете да украсите тоалетната си със заплетени цветни отпечатъци и да постигнете много елегантна визия.

Art Nouveau Loo.

Модернизъм: Благоприлична тоалетна за всеки

Достойни домове за всички е било мотото в цяла Европа, следвоенно време,  а натиска за демокрация включва в това число и хубава тоалетна също!  Масовото производство неизбежно превърнало тоалетната в по-малко интересна тема, а съвременната тоалетна е по-скоро обикновена в сравнение с нейните предци. Интериорните дизайнери на 50-те, 60-те и 70-те години се компенсират с използването на цвят, към днешна дата. Богати нюанси на бежово, зелено и оранжево или цветни ивици.

Напоследък изглежда, че цвета е излязъл от мода при тоалетните, а мнозинството от тях са чисто бели. Удобно е, тъй като това  може да е добра възможност за онези, които имат интерес към ретро стила - възможност за повече цветни облицовки.

Модерна тоалетна.

Умна тоалетна

"Къде ще ни отведе следщатото ниво при  тоалетните? По това време тоалетните е трябвало  да се сдобият с много по-високотехнологични технологии." Дълго време Япония е водела посоката в тоалетните технологии, с всички видове джаджи и грамофони, вградени в тях.

С появата на интернет, тоалетните в западния свят може да последват примера и ние сме готови да видим въвеждането на високотехнологични функции, които правят нещо повече от просто издухване на горещ въздух. Интелигентните тоалетни на бъдещето не само ще ни създадат повече комфорт, а ще подобрят и здравето ни, с повишена хигиена и дори анализ на това, което произвеждаме.

Някои от най-новите тоалетни чинии, които се появяват на пазара, осигуряват цялостно изживяване, за свободни ръце и максимална хигиена без докосване. Това включва гласово активиране, автоматично повдигане и спускане на тоалетната седалка, автоматично пускане на водата и магическа "пръчка", която почиства след вас!

И не спира до тук. Смарт технологията може да бъде настроена да намали разходите за здравеопазване на милиарди хора, а тоалетните изглеждат на прага на тази революция. Вече дори тестовете на изпражнения и урината са реалност за някои домове. Болести като диабет се тестват и данните могат да се съхраняват на вашия домашен компютър, дори да се насочат към доставчик на здравни услуги за анализ.

Ако имате много пари за харчене, някои от тези интелигентни технологии вече са на разположение. Бъдете "първият двигател" в областта на тоалетните технологии и създайте тема на разговор, предизвикайте завист сред гостите си.

Не се правете на водопроводчик. Поискайте помощ!

Всичко, което някога сте искали да знаете за вашата тоалетна - минало, настояще и бъдеще. Комбинирайте стила на миналото с технологията на насточщето, с нашия пълен наръчник за тоалетни през вековете.