Bref

Оригами в банята

Ако забавлявате гостите си и искате да създадете по-елегантна обстановка, добавянето на малко изкуство с оригами е много ефективно средство за оживяване на вечерта. Деликатно, подценявано и красиво, най-изящното изкуство от оригами придава изтънченост и изящество на вашите вечерни забавления. Вашите гости ще се изненадат и очароват, когато намерят тези малки чудеса, разпръснати в банята и тоалетната.

Можете да използвате много от различните материали във вашата баня, за да създадете магия от оригами. Оригамито от тоалетна хартия е много модерно в момента и може да създаде визуално въздействие дори когато е направено по най-простия начин. Сгъването на обикновена хартия и цветна хартия може да се използва за създаване на по-традиционни фигури. Ако сте истински оригами професионалист, кърпите за ръце и хавлиите могат също да се използват за оригами форми.

Оригами от тоалетна хартия

Тоалетната хартия не е нещо, което свързваме с изкуство или красота, заради което оригами формите, създадени от рулата хартия, са още по-приятни за окото. Някои от най-добрите дизайни са много прости за изработване и със сигурност ще впечатлите своите гости. Покажете им малко декорация на края на рулото тоалетна хартия и те ще знаят, че сте положили старания, за да създадете идеалната вечер за тях.

Творчеството с тоалетна хартия ще им покаже, че наистина са в първокласен дом. Това е декоративен ефект, който може да се очаква от скъпите и елегантни хотели: триъгълник от най-горния пласт на ново руло тоалетна хартия, който да очаква новите гости. Мнозина ще се постараят още повече със сложни ветрила, гънки или панделки, грижливо сгънати в рулото.

Оригами от тоалетна хартия.

Руло тоалетна хартия с триъгълен край

За да създадете прост триъгълен край, просто прегънете двата последни квадрата от рулото диагонално, така че краят да стърчи отстрани на рулото. След това прегънете повторно по средата и ще се образува малък триъгълник. Парчето, което стърчеше отстрани сега е отгоре и може да бъде подгънато в първоначалната гънка, като това ще запази формата.

Руло тоалетна хартия с триъгълен край.

Ветрилото

Относително лесно е да направите ветрило. Прегънете първото парче тоалетна хартия на хармоника, докато стигнете до второто – внимавайте да не скъсате перфорациите. След това прегънете по средата така, че двете страни да сочат нагоре, докато не се срещнат и не образуват ветрило.

Ветрило от тоалетна хартия.

Оригами от един лист тоалетна хартия

Да, има такова нещо като оригами от един лист хартия. Много е красиво и деликатно, ако е направено умело. Защо не окуражите гостите си да се раздвижат с едно оригами. Оставете прости инструкции за направата на лесни фигури около тоалетната, както и може би няколко примерни модела.

Хартиената лодка
Хартиената лодка е лесна фигура. Елементарно, но ефектно. Малките фигури на лодки от тоалетна хартия се правят лесно и се вписват идеално в банята. Вземете един лист хартия и го прегънете на две, след което го прегънете отново на две. След това прегънете навътре ъглите на квадрата, докато се образува триъгълник. Прегънете нагоре правоъгълната част на фигурата, която оставя отдолу. Прегънете правоъгълната част под триъгълника и от двете страни, след което дръпнете триъгълника през средата и готово! Вече имате малка хартиена лодка.

Лесна риба от оригами
Още по-лесна е рибата от оригами. Отново можете да използвате само един лист тоалетна хартия. Просто прегънете квадрата в малък триъгълник – най-лесната фигура. След това прегънете надолу двете външни листа на триъгълника, за да направите двустранна опашка. – Много лесно и ефектно!

Руло тоалетна хартия с начално прегъване.

Оригами около тоалетната

Естествено, че не трябва да правите декоративно оригами от тоалетна хартия само защото е в тоалетната. Много първокласни хотели също използват „нормално“ оригами, за да впечатлят своите гости и да оставят изкусно направени животни и цветя около стаите и тоалетните. Вие също можете да го направите – и да развълнувате посетителите.Има безброй животни и фигури, от които можете да избирате, както и подробни инструкции и въвеждащи курсове с видеоклипове. Защо да не започнете от най-емблематичната фигура – японския жерав. Това елегантно същество се прави относително лесно, но прави впечатление във всяка стая. Други много лесни фигури, които са подходящи за банята, са вятърната мелница, мидената черупка или – най-лесната – платноходката. Всички те могат да се направят много лесно, а след това да се разпръснат в банята за морско усещане в цветна хартия.

Японски жерав.

Оригами с кърпи

Накрая, ако искате да сте истински професионалисти в изкуството на оригамито, можете да усъвършенствате декоративните си умения, като направите различни фигури от кърпите в банята. Въпреки че сгъването на кърпи не е точно оригами (оригами буквално се превежда като сгъната хартия и изисква материали, от които могат да се правят ръбове), е възможно да се правят подобни фигури. Трябва само да намерите конкретни инструкции за този вид материал, който в действителност не се прегъва и не задържа прегънатата си форма. Загъванията и усукванията създават фигурите, а не прегъванията, но принципите са същите. За тези, които са готови да положат старание, фигурите и животните от хавлии могат да са много въздействащи. Можете да създадете по-големи фигури, много отиват на обстановката в банята и изглеждат невероятно!

Зайче от кърпа.

Ако все още се чудите кой е вашият стил или не сте готови за реновиране, поставянето на малки декоративни елементи около банята е чудесно допълнение – без да ви трябва много време, пари или усилия.От елементи с една-единствена функция, като например огледало или нова завеса за баня, до малки усилия всеки ден, като например декориране със свежи цветя, трябва просто да започнете да мислите за банята си, за да започнете да я подобрявате.

Създаване на зайче от кърпа

Това зайче от кърпа се прави бързо и лесно и изглежда добре. След като научите стъпките, ще можете да правите тези сладки зайчета за секунди и със сигурност с тях ще накарате гостите да се усмихнат.

Зелена кърпа.

Разгънете кърпата, след което я сгънете от две.

Зелена кърпа с 2 прегъвания.

Прегънете двата края така, че те да стърчат (като уши).

Зелена кърпа с прегъване и навиване.

Навийте на руло основата на кърпата.

Навита на руло зелена кърпа.

Продължете да навивате рулото, докато единствено ушите стърчат.

Зайче.

Завържете краищата отзад и зайчето е готово!

Разберете какво можете да правите с тоалетна хартия и оригами от кърпи.