Bref

Освежете тоалетната си

Миришещата тоалетна не е нещо, с което трябва да се примирявате. Това е проблем, който може да засегне дори най-подредените домове! Силната лоша миризма може постепенно да обземе дома ни и да се влоши, без да го осъзнаем. След което внезапно се превръща в нещо, от което се срамуваме, от което се дразним и може да окаже повод за раздор в иначе щастлив дом.

Не е задължително това да се случва. Не трябва да се притесняваме за миризмата на тоалетната, тъй като можем да се отървем от мириса с ранни превантивни действия. Ето три лесни стъпки, чрез които да се уверите, че миризмата на тоалетната ви няма да ви засрамва отново.

1. Използване на препарати за тоалетна и тоалетни блокчета

За да не мирише тоалетната ви, трябва да я почиствате редовно с добър почистващ препарат и да я освежавате между отделните почиствания с тоалетно блокче. За надежден почистващ препарат за тоалетна изберете от гамата Bref Fragrance . Препаратите от тази гама имат свеж мирис и са перфектни за редовна употреба – те ще поддържат чинията ви чиста, блестяща и без варовикови отлагания. Ако тоалетната ви е много мръсна, ще се нуждаете от по-силен препарат. Използвайте Bref 10x Effect, един от най-силните почистващи препарати на пазара, за да се отървете от мръсотията и варовиковите отлагания над и под линията на водата.

След като видите тоалетната си изцяло почистена, ще искате да я опазите такава. Между отделните почиствания не забравяйте да използвате тоалетно блокче, за да може тоалетната ви да мирише приятно постоянно. При всяко пускане на водата тоалетните блокчета почистват и освобождават аромат за премахване на неприятната миризма в тоалетната ви. Те премахват миризмата на урина и други миризми и осигуряват отлична хигиена.

Тоалетното блокче Bref Power Aktiv гарантира максимална ефективност посредством процеса в четири стъпки при всяко пускане на водата. Бори се с мръсотията и почиства тоалетната, предотвратява натрупването на варовикови отлагания и кафяви петна в тоалетната чиния, гарантира добрата хигиена без микроби на вашата тоалетна и освобождава аромат за свежа мирис във вашата тоалетна и баня. Всичко това допринася за блестяща от чистота тоалетна чиния със свеж аромат без много излишни усилия. Ако сте от хората, които от време на време забравят за ежеседмичното почистване, тоалетното блокче е задължително.

Ароматизатор Bref Power Activ.

2. Оставете тоалетната ви да диша

Може да звучи като нещо очевидно, но свежият въздух е задължителен. Понякога проблемът не е в тоалетната, а че самата стая мирише. Доброто проветряване и движението на въздуха са жизненоважни не само заради миризмата, но особено за влагата и парата, които бързо могат да причинят появата на плесен, ако не бъдат отстранени. Проветряването може да е толкова лесно, колкото и повишаването на осведомеността: Да, ако огледалата са замъглени, трябва да отворите прозореца! Ако в стаята няма прозорци, отворете прозорците около тоалетната – за да се раздвижи въздухът. В противен случай ще се появи плесен.

Инсталирането на вентилатори за баня е по-трайно решение за пространства с проблем с проветряването – и са лесни за инсталиране (в зависимост, разбира се, от конкретното пространство). Ако няма друг начин за лесно проветряване на стаята, можете да закупите обезвлажнител, за да  премахнете влагата, която води до появата на плесен. Дори сравнително евтини и малки устройства могат много да помогнат.

Баня с отворен прозорец.

3. Освежете тоалетната по естествен път

След като сте усвоили основите (добре проветрена и почистена тоалетна), сте готови да продължите с довършителните щрихи. Оживете тоалетната си с естествени билки и цветя и създайте приятна атмосфера – с визия и аромат. Потпури е най-лесният начин да го направите. Без нужда от поддръжка и сравнително силен – потпури придава силен и наситен аромат, който прикрива всички неприятни миризми.

Можете да експериментирате и с по-необичайни купи със сушени билки. Ментата има приятен и по-необичаен аромат, който запазва наситеността си за дълго време и оцелява в по-влажни среди. Сушените цветя са приятен аксесоар за вашата тоалетна, който не просто мирише добре, но и изглежда добре. Можете да закачите лавандула, бял равнец и магарешки бодил в букетчета на огледалото или на релсата за завесата, за да придадете природно очарование на банята. Не забравяйте, че по тези красиви растения може също да се появи плесен, така че ги сменяйте редовно.

Ако не харесвате сушени цветя, друг естествен начин за справяне с миризмите в тоалетната е домашно направеният освежител за въздух. Лесно е да го направите сами и много хора го предпочитат пред освежителите от магазина. Повечето рецепти използват етерични масла, смесени с алкохол и вода. Можете да ги направите в колкото аромата искате и да променяте количествата, докато не откриете идеалния аромат за премахване на неприятни миризми.

Закачане на лавандула.

Заключение

Има много домакински проблеми, които изискват нашето редовно и пълно внимание. Лошата миризма от банята не е един от тях. Постоянно ще трябва да бършете прах, да чистите и да търкате, за да е спретнат домът ви. Но когато става въпрос за миришеща тоалетна, трябва просто да забравите за това, ако приложите в действие тези основни мерки. Хигиена, проветряване и сладък естествен аромат. Всичко това може да се постигне с минимална или без никаква поддръжка. Просто следвайте тези три лесни стъпки и никога повече няма да имате миришеща тоалетна.

Надушвам ли нещо? Спрете да се притеснявате за тоалетната си. Следвайте нашите три лесни стъпки и повече няма да си зададете този въпрос – ще знаете, че тоалетната ви не мирише.