Bref

Открийте своя стил баня

Всички, които са в процес на строеж на дома или планират ремонт, не трябва да забравят, че е необходимо да открият своя собствен стил баня. Това е една от най-важните и най-използвани стаи в къщата. Не е просто пространство или стая, където извършваме нашите сутрешни ритуали, но и място, където заради динамичния ни живот прекарваме нашите 5 минути насаме на ден, през които да се отпуснем, да четем и да се насладим на личното си време. Следователно това трябва да е и мястото, където да се чувстваме удобно. Ако имате красива баня, която подхожда на чувството ви за естетика, винаги ще очаквате с нетърпение успокояващата баня след дълъг ден на работа и може би ще сте по-мотивирани да направите ритуалите си за грижа за кожата всеки ден.

Видове стилове бани

Необходими са няколко теста онлайн или подробни ръководства относно правилния начин за това как да откриете вашия стил баня. Независимо дали е минимилистична, шарена, модерна, традиционна или по-декоративна, трябва да имате стилове, които са ви по-любими от други. Мнозина от вас може да не следват определен дизайн или стил в банята си и може би предпочитат смесица от различни стилове или собствен личен почерк. Ако разполагате с достатъчно голямо пространство, можете да направите всеки ъгъл различен. Ето няколко от най-често срещаните и известни стилове бани.

Традиционен стил

Ако сте категорични, че искате традиционно усещане навсякъде в къщата си, може би е добра идея да следвате този стил и в банята. Традиционният стил баня има формален или класически архитектурен дизайн. Известен е с употребата на естествени камъни с ретро изглеждащи приспособления и ниши. Все пак имате много голям избор от материали. Мраморът и гранитът са най-подходящи за плотове, а тъмното дърво, използвано за шкафовете, ги допълва. Също така трябва да се уверите, че декоративните елементи, които използвате в банята, подхождат на стила. Опитайте да намерите урни и гърнета в класически форми, в които да поставите зелени листа или цветя за малко цвят. Цветът на стените също така е изключително важен. Можете да се доверите на дързък цвят като изумруденозелено или да изберете някой по-ненатрапчив цвят. Ако искате тапет, може да изберете по-класически модел и да следвате същата класическа тема за завесите на душа, както и за кърпите.

Традиционна баня.

Модерен минимализъм

Хората се различават във виждането си за модерна минималистична баня. Някои може да предпочитат модерна баня със стъклени стени и мивки, а други може да използват отразяващи материали, за да накарат цялата баня да изглежда елегантна и изтънчена. Независимо от конкретния дизайн, който изберете, модерният минималистичен стил винаги се отличава с изчистен, подреден вид. Това означава повече стъкло и солидни повърхности за плотовете. Освен това не е задължително шкафовете, които изберете, да имат допълнителни артистични детайли като при традиционната баня. Изберете по-семпло, екосъобразно дърво, като например корк или бамбук, за модерната си баня, както и неръждаема стомана за мивката.

Скритите шкафове зад огледалото са чудесна идея за съхраняване на грима и тоалетни принадлежности, за да постигнете изчистен, подреден вид, олицетворение на модерната баня. Също така повечето хора предпочитат изцяло бяла баня, но можете да изберете и друг неутрален цвят. Не забравяйте да допълните обикновените си стени с малко цвят, внедрен в декоративни принадлежности, които използвате. Растенията също са добро решение за модерната тоалетна, тъй като ще добавят красив зелен нюанс на изчистения фон.

Модерна бяла баня.

Еклектична и уникална

Ако харесвате многото цвят, смелите дизайни, добрите сделки на пазара и предпочитате да се ангажирате сами с избора си на интериорен дизайн, ще харесате еклектичния стил за вашата баня. Той смесва и обединява различни стилове, така че можете да сте по-креативни относно цвета и избора на материали и да развихрите фантазията си. Ако планирате да използвате този стил за банята, имате две различни опции.

В първия случай можете да създадете единен дизайн, но не по скучния начин с голи стени. Използвайте дръзки модели, като например геометрични фигури или ивици, за да създадете отличаващ се вид за вашата баня. След това може би чрез повторение на дизайна, фигурите и цвета можете да създадете единен стил.

Във втория случай можете да смесите няколко различни стила: може би традиционни плотове, но с елегантен и изтънчен дизайн. Декоративните елементи и аксесоари са важни в този случай. Използвайте стъклени буркани, еклектични кошове или поставки за дребни украшения, в които да сложите козметичните си продукти. Освен това изберете и подходящ дизайн за линията и за завесата за баня. Не е задължително да пасва на всичко друго в банята, но все пак трябва да допълва цялостния дизайн, който сте избрали.

Баня в зелено и синьо.

Вземане на решение

Плановете за преобразяване на банята са винаги забавни, но може да окажат и малко стресиращи, ако трябва да вземате всички важни решения едновременно. Може да се разколебаете относно материала, който ще използвате – дали завесата за баня отива на боята на стената, как да създадете повече място за съхранение в банята, без да развалите цялостния дизайн. Освен това понякога в къщата ви има повече от една баня, за която да изберете стил. В такъв случай трябва да решите за каква цел ще се използва всяка; главната баня със сигурност ще се различава от банята за гости. Независимо от това кой точно стил ще изберете, не забравяйте, че най-важното е да отразява вашата личност и да ви прави щастливи. Разберете какво ви харесва най-много, започнете да проучвате и да събирате идеи.