Bref

Съвети за това как да поддържате банята чиста за по-дълго

След уморителния ден на работа никой не очаква с нетърпение да се върне в разхвърляната си къща. Бихте искали всичко да си е на мястото, когато се върнете у дома, за да можете да се насладите на спокойна вана със запалени свещи. Почистването на къщата, особено на банята, изглежда като отнемаща много време работа, която почти винаги искаме да избегнем. Мръсната вана с всички ваши козметични продукти, разпилени по мивката, определено не би била приятна гледка. Важно е да чистите банята си не само по хигиенни причини, но и заради собственото психическо удовлетворение. Чистата и подредена баня е мечтата на всеки!

Почистете в движение

Важно е да се уверявате, че оставяте банята чиста след всяко използване, за да не се налага да я чистите с часове всеки път, когато имате гости. Винаги се запасявайте с рула тоалетна хартия и почистващи продукти. Пазете ги в шкаф в банята, за да ви е удобно, когато потрябват. Винаги дръжте парцал някъде скрит зад вратата, за да не се налага да минавате през локва вода, когато влезете в банята.

Купете си завеса от полиестер

Ако се страхувате от бактерии или като повечето от нас искате да избегнете контакта с микробите, поддържайте банята чиста. Завесата за баня е най-доброто място за размножаване на биофилми, така че завесата от полиестер трябва да се почиства постоянно. Този тип завеса се почиства и сменя по-лесно. Можете да изберете дизайн, който пасва на вашия стил, и да я почиствате редовно, за да предотвратите растежа на тези лигави бактерии в банята си.

Завеса за баня от полиестер.

Затворен капак

Струята вода от тоалетната излита нагоре, когато пускате водата, което налага затварянето на капака при това действие. Също така можете да използвате и белина за чистене на тоалетната. Просто добавете една четвърт чаша в тоалетната и я оставете да престои известно време, преди да пуснете водата. Трябва да извършвате тази процедура най-малко всяка седмица, за да поддържате тоалетната си чиста и готова за използване по всяко време. Ако искате да се постараете още повече, можете да си направите свои собствени пенящи се таблетки, с които да почистите тоалетната. Трябват ви само сода за хляб, препарат за съдове и лимонена киселина. Разбираме, че не винаги имате време за това, но има няколко почистващи продукти за тоалетна, налични на пазара, които можете да използвате. Bref 10x Effect Protection Schield WC Gel почиства лесно тоалетната и я покрива със защитен слой, който не позволява на мръсотиите да полепнат по чинията.

Как да съхранявате неща в банята?

Не е препоръчително да оставяте козметични продукти – особено четки за грим – в банята, след като сте свършили с гримирането. Можете да използвате отворен стъклен буркан, в който да ги съхранявате. Ако ги оставите на открито, ще се появят бактерии. Изсушавайте със сешоар четката за зъби след всяко ползване и почиствайте редовно съда, в който я поставяте. Освен това правилното съхранение на вещите е не просто важно по хигиенни причини, но и ще намали хаоса около мивката.

Редовно почиствайте пода с парцал

Трябва да се уверите, че подът на банята е чист през цялото време. Мръсният под на банята означава, че пренасяте микробите от банята из цялата къща. Инвестирайте в добър и лесен за използване моп за вашата баня. Мопът, който може да се пере, е по-добър избор, тъй като ще можете да го почиствате редовно.

Какво да правите с миришещата баня?

Нямате търпение да си вземете приятна вана след натоварения ден, но неприятната миризма от ваната ви обезкуражава. Със сигурност това е биофилм, който расте във ваната. Най-доброто решение е да налеете половин чаша сода за хляб и една чаша оцет в канала. Оставете да престои за известно време, след което почистете ваната с гореща вода. По-удобното решение е Bref Colored Water. Почистващата му формула се бори срещу варовиковите отлагания, освежава и почиства дори между пусканията на водата.

Трябва да разчистите

Трябва да има ред при организирането на шкафа с лекарства. Това ще ви осигури лесен достъп до всичко, както и подреден вид на банята. Изхвърляйте използваните опаковки на продукти, освен ако наистина не са ви необходими, и монтирайте приспособления на стената за закачане на кърпите. Подредената баня е чиста баня за мнозина!

Подредено чекмедже в банята.

Комплект от първа необходимост за вашата баня

След като се уверите, че всичко е чисто и на мястото си във вашата перфектна баня, трябва да си направите кутия, в която да съхранявате всички почистващи препарати и уреди, включително почистващите продукти, които използвате редовно. Тази кутия трябва да съдържа и дезинфекциращи мокри кърпички или други почистващи продукти, предлагащи се на пазара. Необходими са за почистването на следи от вода на шкафа с лекарства или петна от паста за зъби в банята. В кутията може да съхранявате и салфетки. Ще са ви от полза, когато почиствате прах от вратата на банята, рафтовете или дори пода. Няма нужда да изваждате прахосмукачката за всяко нещо. Стартирането на деня с почистване е по-важно, отколкото си мислите.

Чистата, подредена и спретната баня прави чудеса: подобрява настроението и ви помага да се отпуснете, без да се притеснявате кой ще почисти мивката или тоалетната. Използвайте тези невероятни съвети, за да поддържате банята чиста за по-дълъг период.