Bref

Топ 10 идеи, с които да подобрите вида на вашата баня

Страхотен нов облик за вашата баня може да бъде постигнат лесно.

Докато банята е едно от най-трудните места в дома ви за ремонтиране, то тя е една от най-лесните за преобразяване. Не е необходимо скъпоструващо облицоване или смяна на мивки и тоалетни. Вместо това, може да постигнете нов свеж вид чрез прости, икономически ефективни средства.

1. Завеси за душ

Няма по-лесен начин да превърнете банята си от сива до ярка, от цветната завеса за душ. Силно въздействаща завеса за душ може да даде тема за Вашата тоалетна само чрез една обикновена покупка.

Колоритните завеси за душ създават голям ефект в по-малки и тъмни бани, както и във всички бели бани.

Онлайн порталите предоставят почти неограничен избор, включително опцията за отпечатване на вашите собствени снимки и дизайни, но най-добре е да се придържате към някои изпитани и утвърдени класики, които гарантират, че ще изглеждат добре. Например:

  • Единични смели цветове
  • Растения и природа
  • Модерни повтарящи се модели

Малкото понякога е повече, с цветната завеса за душ. Затова внимавайте да не прекалалите с нещо твърде кичозно. Подводните морски сцени или анимационни герои от любимия ви филм на "Дисни" е най-добре да бъдат поставени на рафта.

Внесете цвят във вашата баня.

2. Килими

Както при завесата за душ, килимът може да се превърне в основен елемент за темата на вашата баня. Дали виси на стената или е разположен на пода, килима е по-необичаен елемент - но все пак лесен начин за придаване на цвет и шарка в стаята.

Износването и хигиената са проблеми при килимите във влажни помещения, така че е по-разумно да се използват материали, които ще издържат повече време или няма да развалят вида си толкова лесно. Хавлиени кърпи или рогозки, изтъкани от по-водоустойчиви тъкани, са добра идея. Например, бамбуковата подложка е особено подходяща за оцеляване във вашата баня.

Килимът може да бъде вариант при вякакви пространства, но най-добре е, когато останалата част от декора съвпада също. Затова първо намерете вашия килим, а след това украсете.

Килима може да създаде характер на стаята.

3. Цветни стени и тапети

Редекорирането е голяма плашеща дума, която звучи скъпо. От друга страна, боядисването или слагането на тапет само на една стена или част от нея,  е относително лесно и просто, но все пак има потенциала да трансформира. Ето няколко идеи за лесни неща, които може да направите на една стена или с един шаблон:

Ивици. Една ивица може да създаде голям ефект в иначе безцветна баня. Ръчното рисуване на такъв елемент може да бъде много трудно, затова е по-добре да използвате цветен шаблон, който може да намерите в разнообразни варианти в магазин от тип "направи си сам".

Цветна боя. Наистина е лесно да попълните и скриете малка пукнатина или вдлъбнатина с цвят. Изберете смел цвят, който вече присъства на друго място в банята (например на завесата за душ или на килимчето за баня), открийте този цвят боя и го нанесете върху малка част от стаята. Може да бъде една цяла стена или част от нея, която е естествено ограничена (като втулка за радиатор и т.н.).

Декоративен тапет. Както и при смелите бои, декоративните тапети могат да окажат голямо въздействие с малко количество. Има някои наистина пищни и претрупани тапети, от които може да избирате, така че защо не използвате нещо претенциозно и луксозно.

Цветни зони в банята ви.

4. Огледала

Огледалата са необходимост и благодат във всяка баня. Те добавят пространство и светлина, а ако направите правилния избор - стил на интериора.
Всичко, което трябва да направите, за да извлечете максимума от тази възможност, е да изберете нещо отличително. Не използвайте обикновено огледало или най-евтиния вариант. Вместо това добавете рамка и направете огледалото си блестящо.

Огледало в банята.

5. Цветно стъкло

Цветното стъкло създава атмосфера, която е подходяща за среда c водоизточник - като вашата баня. Лъскавите и блестящи цветове се отразяват по стените ви. През прозореца ви навлизат цветни светлини, които ви затоплят в студен слънчев ден.

Има много различни начини, по които може да постигнете този ефект. Някои от тях са по-скъпи от други.
Абажури от цветно стъкло и олово (турски стил) създават екзотична атмосфера в стаята.
Ако искате цветно стъкло, но не искате да смените сегашните си прозорци, залепването на цветно фолио  върху тях е чудесен начин да получите подобен ефект (както и да увеличите неприкосновеността на личния си живот).

Цветните стакла внасят духовност.

6. Изкуство

Банята е неочаквано място за намиране на произведение на изкуството, но това прави идеята още по-интересна и въздействаща.
Изненадайте гостите си с Рембранд в тоалетната или с Ван Гог на "конкретното място". Не оригиналите, разбира се! - но напечатано копие е лесен начин да придадете известна разлика и характер на цялостния ви декор.

Изкуство в банята.

7. Подаръци и сувенири

Баните и тоалетните създават подходящи пространства за излагане и показване на подаръци и сувенири. Там може да покажете вашите аксесоари и украшения и да пленени аудиторията.

Интересни предмети, окачени на стената или изложени на рафтовете, могат да привлекат вниманието на вас и вашите гости и са подходяща неформална украса за това спокойно и уединено пространство.

Сувенири в банята.

8. Морски украшения

Морското пристанище е особено забавна и напомняща за ваканция тема за Вашата баня. Също така е много лесно да се постигне с малки декоративни елементи.

Най-хубавото е, че можете да създадете тази тема напълно, само от магазини за подаръчета и сувенири или дори от вашата ваканция. Раковини, купичка с камъчета, отразяващи се огледалца или корабчета в бутилка - всички те създават цветни моменти, които може да освежат вашето време в банята.

Морски аксесоари.

9. Дръжки и закачалки

Все повече магазини от тип "направи си сам" поддържат асортимент от декоративни дръжки за шкафове, рафтове и врати. Те са евтини и лесни за инсталиране и могат да имат изненадващо трансформиращо въздействие върху цялостния облик и усещане на най-малката ви стая.

Изберете няколко и се забавлявайте, като най-добре е да ги поставите около банята.

Декоративни дръжки за врата.

10. Вази, буркани и чаши

Без съмнение ще имате нужда от вази, буркани и чаши във вашата баня, за съхранение и показване. Като се има предвид белия вид на модерната баня, разумния избор и използване на цвят в тези малки аксесоари може да създаде голям ефект. Това важи с пълна сила, ако изберете тема или цвят, който е постоянен за всички предмети. Само тази промяна би преобразила значително вашата баня.

Декориране на банята.

Направи отново банята си великолепна.
Време е за рестартиране и ние имаме 10 супер лесни съвета, които да ви помагнат да постигнете голям ефект с малко усилия.