Bref

Трикове за банята – 7 съвета за удобство в тоалетната

Може да не ни харесва да го споделяме, но повечето от нас прекарват доста голяма част от времето в банята и това време често прекарваме сами в тихо усамотение. Защо не се възползвате от това време на усамотение, като превърнете банята си в храм на спокойствието, а тоалетната – в порцеланов трон. Следвайте тези седем стъпки, за да сте сигурни, че ще се насладите на всяко посещение на банята.

Зелено пространство

Всяка стая у дома може да стане още по-приятна, ако се добави зеленина. Добавянето на зелено растение в банята не просто добавя успокояващ щрих от природата в място, което по принцип може да изглежда стерилно и безжизнено. Определени видове дори ще пречистят въздуха и ще отстранят неприятните миризми. Хлорофитумите например премахват замърсителите от въздуха и са перфектни за малки бани, където могат да бъдат закачени да висят от тавана или да се поставят на висок рафт с висящи надолу дълги листа. Красивият спатифилум не просто пречиства въздуха, но и неговите бели цветове добавят лек цветен аромат. Алое верата е чудесно неизискващо много грижи растение, което можете да поставите близо до тоалетната. Лечебният му гел може да се използва за възпаления. Папратите виреят чудесно в много влажни помещения – пречистват въздуха в банята ви, като в същото време изсмукват цялата излишна влага.

Баня със зелени папрати, зелени хортензии и зелени дървета от външната страна на прозореца.

Събудете се и помиришете аромата на потпури

Миризмите в банята са неизбежни, но това не означава, че не трябва да се опитаме да ги намалим. Чистата тоалетна е едната част от решението. Добавянето на лек аромат може да сътвори чудеса в маскирането на миризмата на тоалетна. Тамян, потпури, ароматизирани свещи и освежители за въздух – всички те вършат работа, но можете да се постараете още повече, като сложите сода за хляб в кошчето в банята, натопите четката за тоалетна в препарат за баня и добавите малко оцет в резервоара. Ако използвате ароматизирани продукти, опитайте да съчетаете подобни миризми или такива, които се допълват.

Купа с потпури до мивка в баня.

Звукът на тишината

Пускането на течаща вода от мивката, за да прикриете звука от контакта между други течности и тоалетната чиния, не помага за намаляването на разхода на вода в глобален мащаб. Вместо това си вземете радио за банята. Свържете го към осветлението, за да се включва автоматично, когато натискате ключа, или похарчете малко повече пари за устройство, което се активира при движение. Ако предпочитате малко по-ненатрапчиви фонови звуци, изборът е много голям – от звуците на гората до вълни в океана или тиха музика за фон. Изкуственият интелект вече е и в банята. Ако имате гласов асистент вкъщи, можете просто да инструктирате помощника да предостави подходящия звуков пейзаж. Ако предпочитате да не задръствате банята си с излишни джаджи, има приложение, което да свърши тази работа – по-скоро безброй приложения, които да ви помогнат да защитите достойнството си независимо от звуците, които правите в банята.

Смартфон на ръба на мивката в банята.

Приклякване със стил

През последните години столчетата за тоалетни станаха още по-популярни. С тяхна помощ заставате в клекнала позиция, която успокоява мускулите и спомага за по-бързото и лесно освобождаване на червата. Столчетата за тоалетна се предлагат в различни форми, размери и цветове и варират от евтина пластмаса до изтънчен устойчив бамбук. Изберете стил, който да подхожда на интериора на вашата баня, и станете част от клуба.

Модернизирайте тоалетната

Японските тоалетни са върха на технологията в банята. Повечето домове в тази обзета от технологична треска държава имат порцеланов трон, който си заслужава името. Стандартните функции включват нагряващи се седалки с дистанционно управление, биде с регулируема сила на пръскане на дюзите и въздушна струя за подсушаване, а по-първокласните модели разполагат с екстри като неутрализация на неприятни миризми и елиминиране на шума. Ако искате по-добра тоалетна, но не искате да харчите за първокласна японска тоалетна, така наречените тоалетни седалки с биде се предлагат на разумна цена. Лесни са за монтиране, ще впечатлят гостите ви и ще направят времето ви в тоалетната по-приятно.

Луксозна седалка за тоалетна в японски стил.

Мокро избърсване без мокри кърпички

Войната, предизвикана от мокрите кърпи, продължава. Някои хора твърдят, че ежедневното почистване с най-луксозните влажни кърпи за тоалетни е задължително, докато други смятат, че дори кърпи, които могат да се изхвърлят в тоалетната, създават проблеми на канализационната система и тяхната употреба трябва да се избягва. Изберете хигиеничния и екосъобразен вариант, като закупите почистващ спрей или гел, който превръща нормалната тоалетна хартия в мокра кърпа, която наистина можете да пуснете в тоалетната, без да се чувствате виновни.

Рула тоалетна хартия на розов фон.

Светлината в нощта

Нищо не е по-неприятно от среднощното будене от сладък сън и влизането в ярко светещата тоалетна. От друга страна, удрянето на пръстите в чинията също не е за предпочитане. Нощната светлина, активираща се при движение, е евтино решение, което ще осветли пътя ви достатъчно, за да можете да стигнете до тоалетната и да се върнете, без да стресирате системата с прекалено ярки крушки. Бонус: Без повече опипване за ключа за лампата посред нощ.

Мека светлина, която озарява мивката в банята.

Порцелановият трон трябва да е зона на удобство. Тези 7 трика за банята ще превърнат банята ви в спокойно убежище.