Bref

Хитри решения за съхранение в банята

След натоварен работен ден повечето от нас искаме козметиката, тоалетните принадлежности и четките за грим да са на правилното място, преди да се отдадем на дългоочакваната баня. Всички тези продукти от ежедневна необходимост, разпръснати из цялата баня, я правят да изглежда хаотична и ни създават още работа. Ако всички тези принадлежности са подредени по правилен начин, банята ще е не просто по-организирана, но ще ни е и по-удобно да ги използваме всеки ден. По този начин чистенето ще е много по-лесно, тъй като има по-малък риск да бутнем и счупим нещо, както и да създадем по-голям хаос.

Чистата и подредена баня определено разполага с достатъчно място за съхранение на всички козметични продукти и продукти за баня, както и други принадлежности за банята, като например кърпи и почистващи препарати. Въпреки това повечето от нас може да имат мънички бани или може би бани в странна форма, които предлагат много малко възможности за съхранение. Има няколко интересни начина, по които можете да се възползвате максимално от пространството.

За баня без шкаф за лекарства

Почти във всяка баня има шкаф за лекарства, но има решение и за тези бани, в които няма. Можете да използвате органайзери, за да съхранявате различни неща. Можете да намерите кошове на нива за съхраняване на по-големи неща и чекмеджета или дори поставки за дребни украшения за по-малки неща, които използвате през цялото време. Можете да си изберете цветова схема или стил, към който да се придържате, докато закупите всички приспособления за съхранение. Друга добра идея е да използвате бар маса за всичките си продукти за грижа за тялото и козметика за баня. Ако пространството в банята ви е ограничено, можете да я внасяте само когато имате нужда от нея. Преносима е и заема много малко място, което я прави перфектна за малки пространства.

Бар маса за баня.

Използване на цялото пространство

По-малката баня означава по-малък шкаф за лекарства или по-малко място за съхранение за вас. Може да не ви е достатъчно да поберете всичките си вещи. Значи трябва да сте по-креативни и да използвате максимално неизползваното място около банята. Можете да монтирате рафтове над тоалетната или дори върху или над вратата на банята. Трябва да са подходящи шкафове, ако не искате да се занимавате с излишни ремонтни дейности. Трябва да си набавите кутии за съхранение, които да сложите на рафтовете, ако искате да скриете всички продукти от погледа.  Освен това, ако банята ви е с мивка за стена или тип „пиедестал“, може да нямате шкафове под нея. Можете да използвате рафтове, за да оползотворите това пространство. Има няколко опции за рафтове, които се предлагат в магазините, за да отговарят на нуждите на тази част от банята.

Рафт в банята.

Съобразяване с бюджета

Понякога рафтовете и органайзерите за съхранение може да са много скъпо в зависимост от мястото, от което ги вземате. Въпреки това, ако предпочитате да не харчите състояние и искате да подходите по-артистично, можете да направите нещо сами, за да оживите мястото. Много хора купуват по-евтини неща от занаятчийски магазини, боядисват ги и ги окачват по стените по необичаен начин, за да решат проблемите си с мястото за съхранение. Такива проекти прибавят личен, забавен и креативен почерк на банята.

Тайни места за съхранение в банята

Многото рафтове и кутии за съхранение може да накарат банята ви да изглежда препълнена. Ако харесвате минимализма или може би предпочитате да имате свободно място в банята си, тайните шкафове са вашето решение. Огледалата по цялата дължина на банята или пък малките огледала над мивката могат да се използват като шкафове. Можете да складирате всички продукти в шкафа зад огледалото и когато затворите вратата, хаосът няма да се вижда.

Място за съхранение за електронните уреди

За хората с малки бани и ограничено пространство за съхранение една от главните причини за притеснение е липсата на подходящо и безопасно място за съхранение на електронните уреди. Не е добра идея да оставяте горещата си маша близо до мивката; може да е много опасно. Добра идея е да монтирате метална кутия за съхранение отстрани на мивката или дори на вратата на шкафа, ако искате да спестите място.

Място за съхранение в стената

Мястото за съхранение в стената, особено в зоната с душа или ваната, е хитър начин да спестите място в банята. Този проект обаче е приложим за хората, които още строят къщата си, или за онези, които правят ремонт на конкретното място. Освен че решава проблемите ви с мястото за съхранение, пространствата в стената под формата на ниша или вграден ъгъл са интересно дизайнерско допълнение към банята.

Ниша в стената на душа.

Стъклени буркани

Ежедневните предмети, които използвате в банята, може да не са толкова привлекателни и естетични, ако са поставени на рафт или на мивката. Можете да поставите нещата си в стъклен буркан, за да изглеждат по-красиво. Те са отлично решение за съхранение на четки за грим, мокри кърпички и клечки за уши заедно с многото други важни неща, които искате да изложите по атрактивен начин.

Клечки за уши в буркан.

Използване на магнитна дъска

За хората, които търсят по-забавен и естетичен начин за организиране на нещата си, магнитната дъска е задължителна. Можете да я направите лесно, като използвате голяма рамка за картина, метален лист и парче плат. Идеално място за вашите продукти за грим. Определено ще го намерите за красиво и функционално. Банята е мястото, което използвате най-често в къщата, и затова поддържането на чистотата и организацията я прави по-удобна за ежедневна употреба и носи психическо удовлетворение. Ако следвате съветите, споменати по-горе, можете да импровизирате с малкото място за съхранение, с което разполагате в банята, или да измислите нови начини за по-организирано съхранение на вашите принадлежности. Бъдете креативни, използвайте тези невероятни идеи за съхранение, за да поберете всичко необходимо в банята и да я преобразите.