Bref

15 неща, които не знаете за скромната тоалетна…

Най-скъпите, най-страшните, най-ценните и най-артистичните тоалетни…

Ходенето до тоалетна е нещо, което всеки прави, но навиците и случките на някои хора са по-необичайни от тези на другите. Запознайте се с нашите петнайсет факта за тоалетни от целия свят…

1. Работата от целия ми живот в канала

Има статистика, че над 7 милиона американци са губили телефона си в тоалетната. Това е много загубено време, контакти и може би данни. Но за някои хора е по-лошо. Загубата за Кание Уест е особено голяма, тъй като през 2016 г. неговата дъщеря пуска в тоалетната неговия iPhone. В него са били най-новите рап песни на Кание!

Телефон в тоалетната.

2. Винаги проверявайте дали сте сами

Австралийските тоалетни са известни с това, че техни чести обитатели са пълзящи гадинки и австралийците забравят да проверяват под тоалетната седалка за тези опасности. Ако се страхувате от паяци, е добра идея да преминете към следващия факт. Червеногръбият паяк е често срещан виновник и въпреки че травмите са редки, те са с фатален край.

Червеногръб паяк.

3. Изкуство?

Наградата за най-артистичната тоалетна трябва да отиде при Марсел Дюшан, който шокира света на изкуството през 1917 г., като включва писоар в изложба – и то на постамент! Творбата му на име „Фонтан“ все още се смята за паметен момент в историята на изкуството…

4. С по-голям бюджет…

За най-скъпата тоалетна в света се смята златната тоалетна на Ханг Фунг на стойност 5 милиона долара. Златната тоалетна се намира в демонстрационната тоалетна на име „Залата на златото“ в Хонконг и може да се види от всички посетители – само да се види!

Тоалетната на Ханг Фунг.

5. Изгаряне

В някои части от света хората копнеят за малко горещ въздух. Също така при изключително студени климати понякога по-лесно се намира огън, отколкото течаща вода. Затова в някои от най-студените места се използват тоалетни с изгаряне. Те превръщат отпадъците в безобидна пепел без никаква миризма!

6. Има ли заседание на Лордовете днес?

Камарата на лордовете е смятана от мнозина за леко старомодна. Тази камара се състои от високопоставени лица с титли според традицията от векове. Едно от най-почитаните места за сядане в камарата е работещата тоалетна от 1870-те. Тя е рядка находка на бреймърска тоалетна. Модел тоалетна, който е бил първокласен по своето време и името се е използвало разговорно със значение на „луксозно“.

Камарите на британския парламент.

7. Няма смисъл да стоите над седалката на тоалетната, тъй като микробите могат да скачат на разстояние от 1,83 м!

Доказано е, че при пускането на тоалетната микробите се разпространяват на до 1,83 м разстояние! – това е добра причина да затворите седалката на тоалетната, господа.

8. Три години от живота ми на боклука!

Средностатистическият човек прекарва три години от живота си на тоалетната!

9. Световен ден на тоалетната!

Да, има такъв празник. Заради по-сериозна причина, отколкото бихте предположили. Световният ден на тоалетната е 19-ти ноември и има за цел да предостави по-добри санитарни условия на милиардите хора по света, които нямат тоалетна. (40% от населението на света няма тоалетна).

Световен ден на тоалетната.

10. Лудост

Филмът „Психо“ е първият филм, който показва пускане на водата в тоалетната. Това се оказва прекалено за някои по-пуритански зрители, които подават жалба, тъй като показването на тоалетна не е морално!

11. Грешният край на пръчката.

Римляните не са имали тоалетна хартия, така че са използвали гъба, накисната във вода, закачена на края на пръчка! – от там идва и английския израз за неправилно разбиране на нещо, който буквално преведен звучи като: „Хванал си грешния край на пръчката“.

12. Известни песни за тоалетната

Има много песни, написани за тоалетни, от които най-известната е Flushed From The Bathroom Of Your Heart („Бях изсмукан от тоалетната на сърцето ти“) на Джони Кеш.

Джони Кеш с мрачно изражение.
Музеят Haewoojae.

13. За бъдещите поколения

Южна Корея може да се похвали с цял увеселителен парк и музей, посветени на тоалетната! Още по-добро – сградата, в която се намира тази колекция от чудатости, е във формата на тоалетна! Със сигурност си заслужава да се види…

14. Щателно изследване

Немските тоалетни са известни с това, че са издадени навътре като корито за изследване. Така наречената „континентална плоча“ позволява на потребителите да огледат добре това, което са произвели, преди да пусната водата…

15. Хит в Япония

Тоалетните са хит в Япония. След като в продължение на векове са използвали дупка в земята, японците се влюбват в западната тоалетна в годините след американската окупация и я превръщат в своя. В днешно време японските тоалетни, особено известната марка Toto, са най-напредналите технологично тоалетни в света с нагряване, почистване на задните части и дори музика според настроението!

Японска тоалетна.

Знаете ли…
Коя е най-скъпата тоалетна в света?
Коя е най-известната песен за тоалетна?
Кое е най-ценното нещо, падало в тоалетната?