Bref

5 начина, по които да поддържате тоалетната си чиста

Всеки мрази чистенето на тоалетната, но ако трябва да го направим, искаме да стане по-най-бързия и ефективен начин. Най-добрият начин да гарантирате, че тоалетната ви няма нужда от такова внимание, е като я почиствате през цялото време!

Като използвате правилните продукти и не забравяте да почиствате след всяко посещение, можете да намалите изискванията си за чистене до минимум. По този начин ще можете да сте сигурни, че тоалетната ви е чиста и няма да бъде повод за притеснение или раздразнение. Събрахме 5 водещи съвета, с които да ви помогнем тоалетната ви да остане чиста за по-дълго...

1. Използвайте я в седнало положение за по-чиста тоалетна

Има различни мнения по тази тема в различните домакинства, но забраната за използване на тоалетната в изправено положение е един от най-лесните начини, по които да запазите тоалетната си чиста. Ако мъжете и жените сядат, когато използват тоалетните, чиниите ще останат по-чисти за по-дълго. Простият факт е, че урината, която попада извън чинията, не изчезва. Тя оставя петна, просмуква се и остава, като става причина за появата на мръсни и миришещи петна по пода около тоалетната, на седалката и върху чинията. Използването на тоалетната в седнало положение може да ви се струва като загуба на време, но в никакъв случай не е така.

2. Използвайте четката при всяко пускане на водата

Четката за тоалетна трябва да се използва по предназначение. Не само в случаите, когато „почиствате“ тоалетната, но също така и всеки път, когато я използвате. Това е лесен навик, който трябва да развиете и който ви гарантира, че тоалетната ви винаги ще бъде чиста. Просто минавайте веднъж около чинията с малко почистващ препарат за тоалетна и четка след всяко пускане на водата. Ще се убедите, че седмичното почистване ще стане почти излишно! За да извлечете максимума от четката си за тоалетна, я поддържайте чиста и я подменяйте редовно. Четките за тоалетна събират мръсотия и се износват сравнително бързо. Въпреки че са евтини стоки, много хора гледат на тях като на покупки за цял живот! Това не е необходимо. Вашата четка за тоалетна трябва да се подменя редовно: на всеки няколко месеца или на колкото се налага. Добър съвет: За да удължите живота на четката си за тоалетна, я оставете да изсъхне, преди да я поставите обратно в поставката. Можете да го направите, като затворите седалката на тоалетната върху нея и закрепите дръжката на четката между седалката и чинията. Ако просто сложите четката в поставката, има вероятност да стане мръсна и влажна.

Четка за тоалетна в тоалетната.

3. Тоалетното блокче предотвратява замърсяването на тоалетната

Използвайте добро тоалетно блокче в тоалетната си и я запазете чиста, със свеж аромат и без кафяви петна. Bref Power Active предотвратява образуването на варовикови отлагания, прави пяна на дъното на чинията и ароматизира тоалетна ви след всяко пускане на водата. С до 250 измивания на блокче няма по-лесен начин за гарантиране на дълготрайна чистота на тоалетната от този. Лесно монтиране, лесна подмяна и цялостно решение за хигиената и свежестта на тоалетната. С най-доброто блокче за тоалетна във вашата чиния повече няма да се притеснявате за тоалетната си. Винаги ще изглежда и мирише добре.

Ароматизатор Bref Power Active.

4. Почистващи блокчета за казанче

Ако искате лесно почистване, можете да използвате тоалетно блокче за казанче, като например. Хвърлете едно от тези блокчета в казанчето и тоалетната ви ще е чиста още цели 800 измивания. Това се равнява на около 3 месеца измивания със свежа синя вода и гарантира, че цялата тоалетна е чиста и без кафяви петна.

Bref DUO Cubes Hygiene.

5. Редовно почистване

Накрая, трябва да подчертаем, че ключът към чистата тоалетна е... редовното почистване. Първо, опитайте се да инструктирате семейството си да почиства инцидентите в тоалетната в момента, когато се случат. Бързите действия по отстраняване на нежелани замърсявания от урина гарантират, че тоалетната ще е по-чиста за много по-дълго. Разумното използване на тоалетната включва чистенето след себе си, а не оставянето на този проблем за някой друг или дори за самите нас, но в по-късен момент!

Второ, не забравяйте да планирате редовно почистване на тоалетната и банята поне веднъж седмично. Без планиране за конкретен ден има опасност да пренебрегнете тази задача. Ако поддържате тоалетната си в добро състояние, правилното почистване не би трябвало да отнема повече от 10 – 15 минути на седмица. Намерете удобно време в седмичната си програма и го отделете за почистване. Може да е преди вечерен час, преди да отидете на работа или преди да изгледате любимото си телевизионно предаване. Намерете това удобно време, в което ще се чувствате мотивирани!

Накрая, трябва да споменем, че добре поддържаната тоалетна се нуждае от основно почистване веднъж седмично. Това включва почистване на вътрешността на казанчето и свалянето на седалката на тоалетната. Това не е особено приятна работа, но ще ви се налага да я вършите само веднъж или два пъти в годината. За да не забравите, отбележете го в дневника си или по-добре го планирайте в електронния си календар.

Намалете нуждата от почистване на тоалетната. Никога не позволявайте да стане мръсна с нашите 5 съвета за това как да я поддържате чиста.